28 Nisan 2024 20:37

Patnos’ta 10 Kasım Anma Töreni Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıldönümü, Ağrı’nın Patnos ilçesinde de sirenlerin çalınması ve Patnos Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği ile birlikte anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım’da saat 09.05’te, 2 dakika süreyle Sarı İkaz (düz siren sesi) çaldırıldı. Patnos Kaymakamlık binası önündeki törene, Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, Patnos Belediye Başkan vekili Memet İnan, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkurt, Jandarma Komando Alayı Komutanı Erdem Eren, Milli Eğitim Müdürü Mansur Vural, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Anma etkinliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde vatandaşların bir araya gelerek bir dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını içeriyordu. Tören, anılan tarihte yapılan geleneksel bir uygulama olarak sürdü. Bu vesileyle, Patnoslu vatandaşlar, Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve onun mirasına sahip çıkma bilinciyle bir araya geldi.